ZVIJEZDE MEĐU NAMA, Sanja Srdić Jungić

Rijetko zanesem ruku na police domaćih autora i nije prvi put da to spominjem. Prokletstvo je to kojeg ću se, nadam se, do kraja ove godine odviknuti.

Neću ni lagati da sam za Sanju prvi put čula na fejsu kad je niz blogera spominjalo objavljivanje njene prve knjige koju trenutno držim u krilu dok pišem. Priznajem isto tako da do same kupnje njenog primjerka su prošli mjeseci. Razlog? Neodlučnost, ali i moja zatucanost 🙂

Svakako nijedna knjiga u moje ruke nije došla sasvim slučajno, pa tako se tu našla i ”Zvijezde među nama”. I nisam požalila ni sekunde.

Nije tajna kako ću iz gomile knjiga uvijek izvući ljubić i najprije s njim krenuti u omiljenu rutinu čitanja, a ova priča je tako lagano uhvatila ljetni štih da ju smatram, usuđujem se reći – savršenom za ljetne mjesece.

O samoj priči i događajima neću otkrivati mnogo, a o naslovu još manje budući da ga čitatelj otkriva kako drugačije nego – čitanjem. 🙂

U središtu zbivanja je djevojka Nora koja se u dragulju Lijepe naše – Dubrovniku našla kao statist na filmu, a niz ”slučajnih” događaja dovodi ju do njenog najvećeg tinejdžerskog crusha, Lucasa Wintera, a ono što slijedi onoliko koliko je predvidljivo toliko je i zapanjujuće.

Kao osoba koja nije nikako upućena u producentske i filmske vode, ova knjiga me oduševila i na neki način obrazovala jer osim što me oduševila svakim poglavljem sve više, uspijela je doprijeti do mene i pokloniti trenutke na setu. Time želim dati do znanja kako su opisi u samoj knjizi vrlo kreativni i vrlo je lako utjeloviti sam događaj te zamisliti samu sebe u ulozi Nore.

Poznato je kako se svaki ljubić u jednom trenutku ”zapapri”, a upravo se tu broje one večeri kad sam ostajala duže budna samo kako bih mogla otkriti što se sve dalje zbiva.

Da se razumijemo, knjigu sam progutala u 3 noći. 🙂

Zahvaljujući takvim knjigama veselim se započeti izazov čitanja domaćih autora malim maratonom do kraja godine gdje ću tu i tamo ih spomenuti u svojim recenzijama.

Nedostaje ti par hintova za ugrabiti ovu ljepoticu sa police u knjižari?Natuknuti ću ti par njih.

  • Lucas Winter je jako zgodan, znam da ćeš ga i ti tako idealizirati u mislima.
  • Iz Dubrovnika se prava drama seli u Hollywood
  • Uskoro će se stvoriti pravi ljubavni trokut koji isprepliće sadašnjost sa prošlošću
  • Ako si i ti poput mene iz Istre, oduševit će te činjenica da se u knjizi spominje jedno romantično mjestašce tik uz more. Ne možeš a da ne odoliš.

Širimo ljubav domaćih autora i stvorimo napokon novu rutinu čitanja u kojoj ćemo cijeniti ono što godinama stvaraju i naši hrvatski pojedinci. 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.